Sigurnost plaćanja kreditnim/debitnim karticama

Prije nego objasnimo jednu jako bitnu temu: Sigurnost online plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, dozvolite da Vam ukratko objasnimo princip rada tih kartica!
 
Kartice koje primamo?
MasterCard®, Maestro®, Visa
 
Kako kartice rade?
Postavlja se pitanje: "Hoće li to biti Visa, MasterCard ili American Express?"
Kreditne kartice su postale sastavni dio našeg današnjeg stila života. Čovječanstvo danas živi u svijetu "instant zadovoljstva". Dakle, kreditne kartice su jako jednostavan alat za takav način življenja.
 
Što su kreditne kartice?
Fizički, kreditne kartice su obični komad plastike, koje nose podatke koji Vam omogućuju trenutnu kupovinu, a plaćanje poslije. Kreditna kartica je Vaša identifikacija.
 
Što znače brojevi na kartici?
Gledajući tehnički, kreditna kartica je prilično složen elektronski uređaj. Sve na kreditnim karticama je kodirano. I tu je mnoštvo toga - neke informacije možete vidjeti, a neke su skrivene. Na poleđini ćete naći niz brojeva. Dok su ovi brojevi grupirani, oni vas identificiraju, pojedinačno označavaju financijske institucije – drugi dio brojeva označava izdavatelja kartica. Gotovo sve firme koje izdaju kreditne kartice koriste standardizirani sistem za praćenje i naplatu transakcija svojih kupaca.
 
Sigurnost plaćanja
Sve transakcije radimo preko Monri Payments-a, prvog domaćeg servisa za sigurno i brzo internet plaćanje i naplatu.Podrumi Krešić Monri Payments nigdje ne pohranjuju informacije o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici. Plaćanje na Podrumi Krešić je zbog sigurnosti jednostavnije realizacije i brzine obrade zahtjeva limitirano na kreditne i debitne MasterCard, Maestro i VISA kartice. Svaki put kada kupite određenu ponudu, vrijednost ponude rezervira se na Vašoj kartici i tek kada i ako se uspješno završi, novac se skida s Vaše kartice. Ukoliko ponuda ne uspije, sredstva koja su rezervirana bit će odmah oslobođena i ništa Vam neće biti naplaćeno. Garancija usluga na Monri payments Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim Monri Payments web pristupnim mjestima prisutna je Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).